Студът отвори работа на спешните медици

85 пациенти са обслужени само за денонощие в Спешното отделение в областната болница във Велико Търново. Те са прегледани и консултирани за времето от 7,00 часа на 16 януари до 7,00 ч. на 17-и, като 50 от тях са настанени за лечение в болницата. Най-голям е броят на пациентите с травми, фрактури и навяхвания – 35 души.

Многото болни създават опашка и напрежение пред спешния кабинет, но няма необслужени пациенти. За този 24-часов период в отделението по ортопедия и травматология са хоспитализирани 13 души с фрактури на крайниците – предимно китка и рамо. За тях първи се погрижи дежурният д-р Красимир Пътов. Заради многото пациенти в Спешното отделение е привлечен и втори ортопед травматолог – д-р Радослав Здравков.

Хоспитализации през спешното са направени и в отделението по анестезиология и интензивно лечение, интензивно-кардиологичен сектор към кардиологично отделение, детско отделение, нервно отделение и I вътрешно отделение.

Натовареността на медиците и професионалистите по здравни грижи в Спешно отделение продължава да бъде висока, отчитат медиците и призовават пациентите да проявяват по-голяма търпимост, защото всеки от тях ще получи медицинска помощ.