Поздравителен адрес на изпълнителния директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Красимир Попов по повод 27 май – Световен ден на спешната медицина

Уважаеми служители в спешната медицинска помощ, делото ви е изключително важно и вие сте посветили професионалния си път на едно от най-натоварените, но и от най-важните направления в сектор „Здравеопазване“. Битката на спешния медик за живота на пациента е денонощна и всекидневна. Вие достигате и до най-отдалечените места, за да помогнете на хората, да облекчите болките им. Вие сте спасили стотици животи – на жители на областта, на хора от цяла България и дори на чуждестранни граждани.


Благодарен съм, че в спешните екипи на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ работят добре подготвени кадри, които отговарят на нарастващите очаквания и нужди на пациентите. Уважаеми медици, благодаря ви за всеотдайността, с която водите битката за живота и здравето на пациентите. Благодаря ви, за бързата реакция при всеки спешен случай в областта.
Изказвам признателността си към труда на всички лекари-специалисти по спешна медицина, медицински сестри, фелдшери и помощен персонал.

Д-р Красимир Попов, изпълнителен директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново