Петима лекари от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ бяха удостоени с приза „Лекарите, на които вярваме“

Петима лекари от Великотърновската болница бяха удостоени с приза „Лекарите, на които вярваме“. Наградите бяха раздадени на официална церемония в НДК, на която присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

За поредна година инициаторите на едноименната кампания – вестник „24 часа“ успяха да съберат на едно място водещи специалисти от цялата страна. Номинациите на 550- те български лекари са излъчени от техни пациенти, които са ги определили като изключителни професионалисти и хора.

Носители на приза „Лекарите, на които вярваме“ от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ тази година са директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев, началникът на Отделението по акушерство и гинекология доц. д-р Светлозар Стойков, началникът на Втора хирургия д-р Николен Стойнов и началникът на Отделението по неонатология д-р Кина Николова. „

В осмото издание на кампанията бяха отличени и 100 млади специалисти, които сега се утвърждават в лекарската професия и дават заявка да бъдат следващата лига на „Лекарите, на които вярваме“. Сред тях е и специализантът от Отделението по кардиология д-р Тихомир Стоев, който получи наградата си от министър Ананиев и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.