Отделението по неонатология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ беше домакин на учениците от 8 В клас в Американския колеж „Аркус“

Посещението беше по покана на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Попов отправена към класния ръководител г-жа Семиха Мехмедова. Това е поредно посещение на ученици от „Аркус“ във великотърновската болница. Само преди по-малко от месец представители на американския колеж посетиха отделението по съдова хирургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.
Младежите бяха радушно посрещнати от д-р Кина Николова, началник на отделението по неонатология, и старша сестра Нешева. Учениците успяха да разгледат цялото отделение и наличната апаратура, медиците им разказаха за професията си и им споделиха интересни случаи от ежедневната си работа и усилията, които полагат за недоносените бебета. От своя страна част от гостите също споделиха, че след раждането им също са били настанени в отделението по неонатология и от родителите си знаят колко са важни грижите на неонатолозите.
Г-жа Семиха Мехмедова е преподавател по биология. В тази връзка д-р Кина Николова сподели, че и до днес много обича биологията и химията като предмети. Тя ги свързва с природата, а за нея тя е източник на вдъхновение. „Аз реших да стана лекар още в ученическите си години, а мотивацията ми е от лична история“, допълни началникът на неонатологията.
Бъдещите лекари си тръгнаха изключително доволни и със знания, които да ги мотивират да извървят дългия път и един ден да станат достойни лекари. Учениците от Американския колеж „Аркус“ обещаха съвсем скоро отново да дойдат и да се запознаят и с дейността на друго отделение в МОБАЛ.
Очакваме ги!