НОЕМВРИ – МЕСЕЦЪТ НА МЪЖКОТО ЗДРАВЕ

Авторитетният уролог-андролог д-р Георги Лазаров поема ангажимента за грижа към пациентите в МОБАЛ ’’Д-р Стефан Черкезов’’.
На 3 ноември над 20 пациенти от Велико Търново и региона бяха прегледани безплатно от признатия специалист. Основните проблеми, поради които те се обърнаха към д-р Георги Лазаров, бяха: мъжки стерилитет, нарушение в половите хормони и еректилни дисфункции при млади мъже.
Уролог-андрологът е признат както в България, така и в Австрия и Германия. Д-р Георги Лазаров е завършил Медицинския университет в София през 1990 г. Придобива специалност по урология през 1994 г. Има сертификация по андрология от водеща клиника по урология към Университетската болница в гр. Залцбург, Австрия през 1997, където негов преподавател е проф. Фрик. Година по-късно придобива сертификация и от клиниката по урология към Университетската болница в гр. Тюбинген, Германия, където му преподава проф. Еггарт.
Работи като уролог-андролог в ПСАГБАЛ „Св. София“. Има множество статии и научни доклади в областта на андрологията. През 1993 г. д-р Лазаров първи въвежда в България цветната доплерова ехография като метод за изследване на органите при мъжката полово система. Водещият специалист е член на българското, немското и австрийското урологично дружество, член е на Еврпейската асоциация по урология в секция андрология, член е на COST – европейската организация за наука и образование, Брюксел.
Директорът на лечебното заведение д-р Красимир Попов благодари специално на д-р Георги Лазаров за обстойните прегледи и за поетия за в бъдеще ангажимент към МОБАЛ ’’Д-р Стефан Черкезов’’. При необходимост уролог-андрологът от ПСАГБАЛ „Св. София“ ще преглежда и консултира пациенти. „Продължаваме с политиката на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ да привличаме специалисти с национално и международно признание да лекуват и преглеждат пациенти във великотърновската болница. Всеки проблем, най-вече здравословният, трябва да се решава навреме, а не да се чака да се задълбочи. За мене е изключително важно жителите на Велико Търново и региона да имат възможност да се прегледат при различни специалисти и да са спокойни, че в болницата могат да получат нужната консултация и качествено лечение. Моята цел е да доразвия кадровия потенциал в лечебното заведение, като привлека различни специалисти“, сподели директорът на МОБАЛ ’’Д-р Стефан Черкезов’’ д-р Красимир Попов.

„Дългогодишната ми практика показва, че пациентите се обръщат към специалист, едва когато имат проблем. Рядко ходят на профилактичен преглед. Практика е около лечението на едно заболяване да се откроят и други смущения в организма. Поради тази причина стартирах с безплатни прегледи в различни градове в България. Съвместно с д-р Попов организирахме консултации и научна лекция и в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Велико Търново е градът на моето детство, а болницата е сантиментална за семейството ми – тук е лекувал прадядо ми и вуйчо ми. Надявам се аз също да бъда полезен на съгражданите си.“,

коментира д-р Лазаров.