МОБАЛ отпразнува 150-ата си годишнина с парти в Арбанаси

400 РАБОТЕЩИ В ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ЧЕСТВАХА 150 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО Й В АТРАКЦИОН „КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ“ В АРБАНАСИ.

На празника директорът на стационара д-р Стефан Филев получи подарък от управителят на заведението Александър Карачолев – икона на св. Йоан Рилски Чудотворец – изографисана и осветена специално за него в Рилския манастир.

Главната медицинска сестра Йорданка Минекова пък бе удостоена с почетна грамота за изключителна инициативност и сърцатост при осъществяване на мисията сестринство.

Призът бе от Областния съвет по здравни грижи, придружен с пожелание за още много добри дела и реализирани каузи.

Д-р Стефан Филев, д-р Сибила Маринова, председател на Съвета на директорите на МОБАЛ, и главната сестра Йорданка Минекова разрязаха празничната торта.

Тържеството, както и официалното честване на празника на лечебницата 7 декември няма да натоварят бюджета му, тъй като всички разходи се поемат от спонсори – фирмите, с които работи болницата.

Домакините от „Калоянова крепост“ също проявиха съпричастност към празника и подариха на екипа на здравното заведение много подаръци и изненади.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Марина ЧАМУРКОВА

в. „Борба“