Благодетел направи оригинално видео по повод 150-ата годишнина на търновската болница

ВПЕЧАТЛЯВАЩО И ЕМОЦИОНАЛНО ВИДЕО ЗА ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА СЪЗДАДЕ МИХАИЛ АНГЕЛОВ. Проектът е подарък за лечебницата по повод 150-ата й годишнина и има за цел да представи стационара и работещите в него. Преди 2 дни клипът стана достояние на хилядите потребители на социалната мрежа Фейсбук, а отзивите са изцяло положителни. Кулминация във видеото е появата на новия живот. В няколко кадъра е представено раждане чрез цезарово сечение, извършено от началника на АГ сектора доц. д-р. Светлозар Стойков.

„Известно е, че болницата няма възможност да отдели големи средства за рекламно видео и за празненства за годишнината. Исках да дам нещо от себе си, за да се популяризира напредъкът във всяко отношение на лечебното заведение и лекарите, които са истински професионалисти“, коментира създателят на проекта Михаил Ангелов. Той е от Велико Търново, но вече 20 години живее в София. Собственик е на агенция за рекламни видеоклипове и по професия – дизайнер на рекламни материали. Режисьор на клипа е Димитър Андреев, който е дал всичко от себе си крайният ефект да е толкова въздействащ. Кадрите са заснети на 7 ноември, а в обектива на автора попадат специалисти от родилно, ортопедично, кардиологично, хемодиализно и гастроентерологично отделение и реанимация. Показани са модерните медицински уреди, с които лекарите работят и постигат оптимални резултати.

ПО МАЙСТОРСКИ НАЧИН Е ПРЕДСТАВЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТТА МЕЖДУ УТВЪРДЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И МЛАДИТЕ ДОКТОРИ, които тепърва започват кариерата си.

Първата част на видеото е посветена на историята на болницата. В нея намира място информация за създаването й и снимки от периода на Възраждането

„Аз съм много впечатлен от всичко, което видях в болницата. Възхитен съм от работата на лекарите – винаги съм изпитвал уважение към тях, но сега ги наблюдавах от другата страна и смятам, че наистина са невероятни хора“, коментира Михаил Ангелов.

Той призова всички, които имат възможност да подпомогнат болницата, да го направят, по примера на някогашните българи, изградили МОБАЛ изцяло чрез дарения.

Галина ГЕОРГИЕВА

в. „Борба“

https://www.facebook.com/481514185383817/videos/758225381046028/